Monday, January 5, 2015

kaulah kawan,sahabat dan teman

assalamualaikum,.

hurmm. lia rasa dia ni,betul- betul perangai mcm lia .

dia akan cepat annoying dengan kawan berlainan jantina. cuma dengan lia ni dia seronok sebab dia boleh harapkan lia saja.
hurm, en sue tolong ye,tunaikan tanggunjawab anda.

kita tengok,lia akan keluarkan perkataan tanggungjawab banyak - banyak nak bagi dia fikir.. kepala otak kitorang memang same sangat,masing masing ego.. dua - dua bila jumpa garang semacam ! ! gaduh , lawan  mulut . hahaha biar nampak mahal siked,n kasi rasa dia payah siket.. rasanya dia lebih suka bekerjasama dengan lia sebab lia geng geng dia..hurm,kata rindu tapi nanti jumpe,cayalah mesti gaduh ja . .

yang menjadi kerisauannya,semalam. .

dia tanya lia.dah aku bukan member kau ? ya,sue aku member kau...tapi kau sedar tak dah ramai orang gosip kita,kawan2 ko yang start dulu then kawan2 aku...kau sebenarnya dah layan aku lebih dari seorang member.. memang berkawan ini perkara biasa bagi aku,aku dah kenal ramai sangat kawan.nak kawan dengan kau ni,banyak susah payahnya..tau x ?

first,ye i teka u betul,u orang bp.time tu di unimap..kengkawan dia semua macam something wrong somewhere..lia tak kisahlah semua tu..dia ingat lia ni bukan geng dia kot.ye,masa tu lia pergi dengan anis..then ktrg just berdua je yg rapat,yg lain tu biasa bisa je..seronok sangat pergi sana,masuk pertandingan memasak dapatlah jugak rm 250 bahagi 2 dengan anis..  . alhamdulilah..tapi yang tak seronoknya ada orang dia saja je nak kacau kita.. rupanya,ada maksud di sebalik gaya. . Macam macam cara dia nak buat sweet2 time kt unimap tu.hurm,ingat lia suka
k r dia buat cmtu ? series,rasa annoying sangat..dah lepas beberapa minggu,ye kami saling keep contact untuk join program ni,program tu.dan dia pun layan je la..

sekali kawan-kawan dia gosip lia and dia...apa lagi,orang lain boleh dapat dosa kering daripada kita teruskan berdua,padahal kami member je..so kalau member je,apa salahnya untuk lia tinggalkan je hubungan kawan ini. haha so unfriend di facebook.dah friend haritu kt unimap.lia unfriend. sebb terdapat macam macam unsur tidak patut antara kengkawan lia dan kengkawan dia...

sampailah satu harini.waktu raya 2014..lia sudah lupakan dia.yes ! ! dah takde dah gosip gosip liar..memang orang macam kami ni,selalu kena gosip...sekali raya,sibuk plak dia nak sikit kuih raya...lia pun fikir,erghh ! series dia ni,ada lagi  . . ok kalau dia boleh layan,kenapa lia takleh layan..so biarlah mereka..dia nk rse.kita bagi...kuih raya tu dh la jadi ntah pape je..hahaha.risau jugak..tpi dia kata mak dia ok je.hahaha.. and till now,we still keep in touch... oh mai,sampailah midsem untuk sem ini..ada seorang sahabt lia ni mcm tak kasi lia kawan dengan dia.. ok kita unfriend kt we chat plak..tmpt dia chatting dengn lia lebih private.sbb tak ramai kawan dia kt situ..lau facebook,ramai member dia..nak komen komen orang gosip plak.,lia terpaksa friend ng dia kt facebook tnpa komen ape2 dan tutup semua gosip liar itu..

papehal je baru pm...nak tnya khabar pun bila perlu dan penting jer..hurmm...

setelah beberapa bulan tak contct,hanya wish simple for his birthday..birthday dia ni pun nanti lia btau lagi keh...

setelah rindu dah lama tak jumpa,tiba-tiba je dia kata nak mai tanjung malim..hurmm..

hanya Allah je dengar hati ini..nak cerita lebih pun biarlah kita dengan Dia je..inshaAllah..mana yang simple simple n boleh dijadikan pengajaran lia boleh share.huhu..

No comments:

Post a Comment