Friday, December 19, 2014

persahabatan dan nikmat

"sebelum mendapat kebahagiaan itu,
masih ada lagi kebahagiaan yang boleh aku selami dan nikmati.

walaupun itu hanya persahabatan,ia amat bermakna bagiku.
jika benar kau yakin,yakinlah diriku hanya untukmu.

terima kasih kawan."

seronok bersahabat dengan dia,dia yang sabar dan rilek.dan sebenarnya dia setia.dia ada kawan rapat zaman sekolah,dan setakat ini lia nampak hubungan dia dengan kawan dia tu,memang persahabatan.lia faham orang macam dia.maksudnya,dia suka orang tu,tapi dia taknak terlalu bagi harapan.dia taknak kawan dia terlalu terkongkong.dan akhirnya dia telah menunjukkan bahawa dia masih setia dengan kawan dia.hingga ke ipta masih lagi berhubung.

hal ini,lia cuma,memberi pendapat,bukan nak memburukkan dia,cuma satu hari nanti mungkin dia makin keliru dengan kawannya dan masih tidak pasti untuk pilih yang mana satu.
seperti yang lia lalui sekarang ini,adalah sama seperti dia.

sedih,lia tahu dia ada agenda lain,kerana dia nak mengelakkan diri dia daripada digossipkan oleh kawan-kawannya.setelah lia memarahi dia.
seronok sangat dia gunakan cara itu,untuk menutup aib lia.owh,terima kasih awak.tapi malangnya,mulut orang tak boleh nak tutup.

kawan dia dan kawan lia yang keep gossip us.mungkin itu satu doa.tapi lia tak tahu.
sekarang ini,Allah sedang menguji lia,untuk yakin bahawa dia adalah untuk lia.tapi....tapi...lia rasa,keyakinan lia hanya terletak pada dia.
lia dah bagi hint kat dia,tapi taktahulah dia dapat agak ke tak..

semakin hari,semakin dia diam..dia cube mengelak daripada lia..mungkin lia boleh sedih sendiri,tapi kesedihan itu boleh ditukar dengan mencari sahabat2 lia..sahabat,yang mengenal erti enjoy.membahagiakan lia.cukup bahagia. tapi takpe,lia lebih suka jauh daripada dia.sebab lia tahu,dia tak reply sebab dia nak doakan lia.inshaAllah..

No comments:

Post a Comment